bel ons nu

 

Talma Borgh

Talma Borgh in de Apeldoornse wijk het Woudhuis is een zelfstandig woonzorgcentrum. Dat is uitzonderlijk want de meeste instellingen voor ouderenzorg zijn allang niet meer zelfstandig maar maken deel uit van grote, vaak landelijk opererende organisaties. Directeur Rik Brummel legt uit waarom hij hecht aan de kleinschaligheid en zelfstandigheid van zijn Talma Borgh.

Menselijke maat, lage overhead

“Grootschaligheid leidt tot afstand tussen leiding en personeel. De cliënt waar het uiteindelijk allemaal om draait, wordt daar niet beter van. Wij kiezen daarom heel bewust voor de menselijke maat en de kleine schaal met lage overheadkosten. In onze visie moeten mensen zo lang mogelijk zelfstandig en onafhankelijk blijven. Wij bieden mensen daarvoor een palet aan mogelijkheden.

Voor ieder wat wils

De bewoners van onze 65 appartementen ontvangen volledige verzorging: de zogenaamde intramurale zorg. De bewoners van de 52 zorgwoningen wonen geheel zelfstandig. Maar wanneer dat nodig is, is hulp binnen handbereik. Verder zijn er seniorenwoningen die mensen van woningbouwcorporatie De Goede Woning huren en waarvoor geen zorgindicatie nodig is. Het nieuwste deel van Talma Borgh, Woudstaete bestaat uit huur- en koopwoningen. De Woudstaete is door loopbruggen met het hoofdgebouw verbonden. Kortom, er is voor ieder wat wils. En als dat nodig wordt, kunnen bewoners vanuit hun eigen woning een beroep doen op de zorg en de faciliteiten die Talma Borgh biedt.

Slagvaardig, innovatief en creatief

Als relatief kleine organisatie zijn we slagvaardig, innovatief en creatief. We werken graag samen met andere instellingen zoals Verian, Zorggroep Apeldoorn en de Goede Woning. Dat drukt onze kosten en werkt efficiënt. Onze Maaltijdservice Talma Borgh bezorgt in geheel Apeldoorn maaltijden bij thuiswonende ouderen die (tijdelijk) niet in staat zijn zelf een warme maaltijd klaar te maken.

De schilders kennen onze bewoners

Ook bij leveranciers gaat onze voorkeur uit naar kwaliteitsbedrijven uit Apeldoorn en de regio. Steven Jansen verzorgt de onderhoudscyclus aan onze gebouwen. Ook voor het binnenwerk doen we graag een beroep op de vakmensen van Steven Jansen. Komt er een woning of appartement leeg dan zijn ze snel ter plaatse om de boel weer fris te schilderen voor een volgende bewoner. De schilders zijn vertrouwd met de gewoonten van onze bewoners. Dus gaat die radio tussen een en half drie gewoon even uit.”